Pell sensible: Així has de cuidar-la

Les dades són contundents: més del 60% de les dones identifica tenir una pell sensible.

Una tendència en alça a nivell mundial.

La pell sensible és una condició cutània que es caracteritza per reaccionar de forma desmesurada davant dels estímuls externs quan en condicions normals no afectaria de manera negativa per a la pell.

Aquest estímul pot ser el fred, l'estrès, la contaminació o un sabó facial perquè sovint és simplement la conseqüència de l'aplicació de productes no adequats, no aplicar-los de la manera correcta o de no tenir una rutina de cura facial (higiene, hidratació, fotoprotecció) ben establerta.

Com reconèixer una pell sensible?

La pell sensible pot manifestar-se de diferents maneres i hi ha diferents graus de sensibilitat i llindars de tolerància als factors que l’afecten.

Els símptomes més freqüents són sensació de picor, formigueig o tibantor. De vegades, aquests símptomes es tradueixen en signes clínics lleus i transitoris com envermelliment de la pell, xerosi (sequedat), favons (urticària) o descamació.

A més, una pell sensible també és la que presenta patologies com la rosàcia o la dermatitis atòpica.

D'on prové aquesta sensibilitat de la pell?

Hi ha dos factors principals que causen la intolerància de la pell:

  1. Les pells sensibles pateixen una alteració en la funció barrera protectora. Aquest fenomen afavoreix la pèrdua d’aigua, per la qual cosa la pell es deshidrata i facilita la penetració d’agents potencialment irritants.
  2. Les pells sensibles pateixen una secreció excessiva de certs neurotransmissors a través de les terminacions nervioses superficials. Secreten més citocines (substàncies secretades per les cèl·lules de la pell), que promouen els processos inflamatoris. Aquestes secrecions són l’origen de sensacions desagradables que experimenten les persones amb pells sensibles.

A qui afecten?

Tenir la pell sensible és realment freqüent. Afecta 1/3 de la població adulta!

El 60% de les dones pateixen aquesta condició més que els homes, que representen el 40%. Per motius genètics algunes pells tenen més predisposició a la sensibilitat que altres. Solem veure aquesta predisposició a pells clares, encara que el color de la pell no té res a veure amb el grau de sensibilitat.

La freqüència amb què es presenta aquest problema mostra, però, una tendència a disminuir amb l'edat.

Quins estímuls poden causar sensibilitat?

  • Físics: radiació UV, canvis bruscos de temperatura, vent, calor o fred…
  • Químics: productes d'higiene i cosmètics, exfoliants químics, sabons, aigües de l'aixeta o del mar, afaitat…
  • Psicològics: estrès, ansietat…
  • Hormonals: el cicle menstrual, menopausa…
  • Factors interns: aliments molt condimentats…

Neteja facial per prevenir la sensibilitat

Les persones amb la pell sensible de vegades descuiden fer una neteja facial profunda amb la falsa creença que és un pas de la rutina que produirà més sensibilitat.

Però sabem que no és així: una neteja facial amb productes adequats ajudarà a millorar la funció de barrera de la pell.

La pell representa l'òrgan més gran del nostre organisme i, com a tal, compleix una funció protectora i de regulació de la temperatura corporal fonamental.

Quan aquesta funció protectora s'altera, la pell no és capaç de mantenir-ne la hidratació natural i presenta problemes de tolerància. El microbioma (conjunt de microorganismes presents a la superfície de la nostra pell) forma part d'aquest equilibri.

Realitzar una neteja facial no agressiva permetrà mantenir la nostra funció barrera intacta.

La capa externa de la nostra pell coneguda com a estrat córneo és com una paret de maons. Aquests representen les cèl·lules de la nostra pell i el ciment equivaldria als lípids o olis naturals del nostre cutis.

L'estrat córneo està habitat per un col·lectiu de microorganismes, coneguts com el microbioma de la pell. Aquest ajuda a mantenir l’estructura de la paret de maó mitjançant el manteniment del seu pH idoni.

Aquests microorganismes també juguen un paper crucial al sistema immunitari de la pell aconseguint evitar l'entrada d'organismes patològics i, per tant, evitant possibles infeccions cutànies.

Per aquest motiu és fonamental conèixer la formulació dels productes que incloem a la nostra rutina diària.

Organic Powder Cleanser és ideal per a pells sensibles perquè reuneix dues característiques: és capaç d'eliminar amb eficàcia restes de secrecions sebàcies, contaminació i maquillatge, però alhora és respectuós amb la nostra pell i no fa malbé la funció barrera que exerceix.

És més, el complex Bioma Protect de prebiòtics i postbiòtics d'origen vegetal equilibra la microbiota de la pell sense eliminar els bacteris saludables que contribueixen a una pell sana i perfecta.

Aquest netejador amb 99% actius naturals, sense sulfats i sense perfum redueix irritació i enforteix les defenses naturals de la pell.

Hidratació: mims per a la teva pell

Els productes ad hoc són els més suaus i emol·lients que trobis, aquells que evitin la pèrdua d'aigua i que continguin ingredients hidratants naturals testats dermatològicament per a pells sensibles.

La hidratació és fonamental per preservar la salut de la pell i més en una pell sensible que ja està compromesa.

La pell és un òrgan metabòlicament actiu que per mantenir la seva elasticitat i conservar la integritat de la seva funció barrera necessita aigua com a component essencial.

La barrera cutània funciona com un escut protector que absorbeix i manté la humitat per prevenir la deshidratació. Quan aquesta fa la seva feina habitual tot està ok, però quan la barrera cutània es trenca, la pell intenta regularitzar la seva hidratació interior constantment, acció que pot tenir dos desencadenaments oposats: producció excessiva de seu o sequedat extrema.

Els diferents agents que alteren aquesta capa i la fan malbé generen “forats o fuites” que permeten que diferents agressors puguin comprometre la pell, deixant que perdi humitat, que entrin bacteris, es produeixi hipersensibilitat…

En considerar la pell com un ecosistema i actuar sobre els orígens i les causes de la pell sensible, les cremes de Natana donen a la pell la capacitat de defensar-se millor. La pell rep l'impuls que necessita per enfortir-se i resistir eficaçment els agents irritants i viure en harmonia amb el nostre entorn.

Absolute Defense Cream

Proporciona una extrema hidratació de manera instantània i mantinguda per assegurar els nivells hídrics òptims.

La niacinamida, a més, té en compte les necessitats específiques de la pell sensible aportant un potent caràcter antiinflamatori i antivermellós, a més de potenciar la funció barrera.

Acció a què també se suma el benefici de Lees Concentrated, el nostre actiu propi, que dibuixa un escut protector davant les agressions externes.

Pell hidratada, calmada i protegida.

El més fàcil per a una pell sensible és redoblar la hidratació i incorporar a la teva rutina dos remeis altament hidratants. A més, arribat l'hivern, seria una imprudència no afegir entre les teves cures un sèrum amb àcid hialurònic. Sobre el rostre net actua com un imant que reté la humitat.

Ultimate Serum és el teu aliat en aquest cas. Àcid hialurònic combinat amb la mateixa Niacinamida que actua com a desensibilitzant i calmant.

A més, a les pells sensibles és aconsellable exfoliar amb regularitat, però amb cura. Aquest sèrum incorpora un renovador cel·lular suau d’ús diari.

Busca maquillatge "net"

No intentis cobrir massa la pell, ni tan sols les zones més propícies a les vermellors.

Un truc és cobrir només les àrees més problemàtiques i després difuminar bé el producte per donar-li a la pell una lluentor natural.

Pel que fa a les pells amb vermellors el coloret pot ser espinós, recomanem provar un pigment molt suau o colors en crema perquè et permeti controlar millor la saturació. És millor concentrar el rubor a la part alta del pòmul i difumniar amb subtilesa el to perquè imiti un rubor natural.

Protegeix la teva pell i no la deixis vulnerable

Hem de protegir la nostra pell TOTS ELS DIES DE L'ANY, però si la teva pell és reactiva i sensible hauria de ser la teva mantra.

Fotoprotector i antioxidants sí o sí a totes les teves rutines.

En lloc de deixar que la pell sensible et controli dia a dia, agafa les regnes i gestiona la teva pròpia vida. La teva pell et seguirà.

Dejar un comentario

Todos los comentarios son moderados antes de ser publicados