Els millors mercats ambulants nadalencs d'Europa

Des del segle XV els mercats nadalencs ens acompanyen en aquestes festes, originàriament per a celebrar les quatre setmanes d'Advent. Les places dels mercats locals omplien durant aquests dies festius de productes locals. Anys després, a mesura que els mercats han anat creixent han evolucionat cap a productes més comercials, enviats des de tothom i fet de plàstic.

Et convidem a acompanyar-nos en la visita d'alguns dels millors mercats ambulants d'Europa, per bonics i per compromesos amb la seva missió inicial.

  • Dresden (Alemanya), es considera un dels primers mercats nadalencs, que se celebra des del segle XV, reunint milions de turistes als seus carrers.

Enguany com en altres ciutats, reduirà l'horari d'il·luminació per a estalviar energia i utilitzarà llueixes Leds de baix consum, sembla ser que la sostenibilitat està trucant a les portes!

  • Madeira (Portugal), el destí més assolellat d'Europa, on gaudir del seu mercat ambulant de Nadal
No ens podem oblidar, visitant una ciutat de Portugal de provar els dolços, que té en aquestes dates un producte destacat què has de provar!, les “bitlles de *mel” (pastissos de mel), uns dels seus dolços més antics i que per Nadal, prenen major rellevància.
  • Praga (República Txeca), una ciutat fantàstica tot l'any, que en aquestes dates s'omple de la màgia de les festes nadalenques, donant un aspecte de calidesa entranyable.
Amb el major arbre de Nadal il·luminat del país, es concentra en la plaça de la Ciutat Vella el gran mercat ambulant, però hi ha mercats instal·lats en altres àrees de la ciutat. No pots marxar de la ciutat sense beure el seu típic vi calent (*Svařák).
  • Amsterdam (Països Baixos), amb el seu Light Festival (Festival de la Llum), on es reuneixen enguany obres de 30 artistes, convertint a la ciutat en un museu a l'aire lliure.

T'imagines recórrer els seus canals o caminar veient aquestes meravelles? Sense oblidar-nos, que també a Amsterdam els mercats de Nadal són fantàstics i en aquest cas el vi calent es diu *glühwein.

  • Bath (Anglaterra), mercat ambulant pensat per a compres responsables, ja que gran part dels productes que pots adquirir en ell, estan realitzats a mà a Gran Bretanya i part de la recaptació donen suport a organitzacions benèfiques locals.
Si tenim en compte que *Bath és una ciutat Patrimoni de la Humanitat, visitar-la en aquests dies, és un gran espectacle per als sentits.

Si no pots o no et ve de gust moure't tant, no fa falta anar-se tan lluny. A Espanya també tenim fantàstics mercats nadalencs. Para esment i descobreix el que queda més prop de tu:

  • Fira d'artesania (Madrid), De l'1 al 30 de desembre. Passeig de Recoletos. La més important per al regal artesà i com a principal aparador de l'artesania regional. Es tracta de 155 estands diferents d'artesans provinents en la seva majoria de la Comunitat de Madrid, exposaran productes d'elaboració pròpia. Ceramistes, terrissaires, joiers, barreters, orfebres… oferiran articles ideals per a regalar aquest Nadal o decorar la llar durant les festes. Més de dos mil tallers han contribuït des de la seva creació a consolidar aquest aparador d'artesania.
  • Mercat ambulant del carrer Bailèn (Bilbao) més important per al regal artesà i com a principal aparador de l'artesania regional. Del 16 desembre, 2022 al 5 gener, 2023. Carrer Bailèn de Bilbao. En ple centre de Bilbao trobaràs aquest mercat ambulant compost per més de 40 casetes en les quals podràs comprar qualsevol article de decoració nadalenca, a més d'artesania i aliments propis de la cuina basca. Tot el que acudeix recomana visitar posteriorment la carpa que s'instal·la enfront del teatre Arriaga i en el qual podràs fer-te amb un record de fusta amb motius tradicionals bascos.
  • Mercat de Saint Lucia (Barcelona), del 25 novembre al 23 desembre. Avinguda de la catedral. La fira de Saint Lucia no és l'únic mercat ambulant nadalenc que alberga Barcelona, però sí el més antic, ja que se celebra des de 1786. Tot el que acudeixi a visitar el mercat podrà trobar uns tres-cents llocs que ofereixen dos tipus de producte. Uns més relacionats amb el Nadal, com a adorns per al Betlem, i altres productes per a regalar com a bijuteria. A més, en el seu entorn se solen organitzar activitats perquè els més petits gaudeixin de les festes.
  • Mercat ambulant de la Ciutat de les Arts i les Ciències (València), Del 16 de desembre al 8 de gener. Un any més, és possible gaudir del Nadal en els exteriors de Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Concretament, en la part baixa del Umbracle és possible gaudir del mercat ambulant i una àmplia oferta gastronòmica repartit tot en uns 60 llocs.

Enguany no faltarà el racó solidari, en el qual diverses ONGs donaran a conèixer la seva labor social. Tampoc faltarà una recreació natzarena dins del mercat, una exhibició d'oficis tradicionals, recollida de cartes per a Ses Majestats els Reis ni atraccions per als petits de la casa.

  •  Fira del Betlem de (Sevilla), Del 5 novembre al 23 desembre. Entre la catedral i l'arxiu d'Índies, Sevilla.

Ja ha arrencat la Fira del Betlem de Sevilla organitzada per l'associació ACOBE i l'Ajuntament. Durant més d'un mes s'exposarà artesania nadalenca i s'organitzaran unes activitats com a concerts i cercaviles.

En aquesta edició de la Fira són presents en aquesta edició els següents comerços: l'Antiga Cereria del Salvador, Artesania Sant Julián, María José Romero, Gregorio García Colón, Óscar Lazarte, Terrisseries, Gloria Botonero, Marieta Artesania, Pessebres Sant Joan Bosco, Pichardo Pessebres, Artesania del Betlem, Olga Bobadilla, La Casa del Belenista i Jorge Antequera.

 Esperem que hagis gaudit de la nostra petita ruta!

L'equip de NATANA et desitja que passis unes estupendes festes, viatjant o quedant-te a casa, i que siguis molt, molt feliç.

Bones festes, més ecològiques i més “*conscious”, més sostenibles!

Dejar un comentario

Todos los comentarios son moderados antes de ser publicados