La millor rutina facial per a la pell grassa

Conèixer el tipus de pell que tens és fonamental per cuidar-la adequadament.

La pell grassa és fàcil de reconèixer: el seu tret principal és la brillantor. A simple vista, són pells cetrines, amb molta brillantor, asfixiades, de porus dilatat i amb eventuals imperfeccions.

La pell grassa s'associa amb l'adolescència, però també és molt habitual a l'edat adulta.

Aquest tipus de pell és més propensa a patir acne i encara que en la seva aparició influeixen diversos factors (hormones, estrès, alimentació…), l'ús de productes adequats per a la cura de la pell és clau.

A més, la pell va canviant a mesura que passen els anys, així que pot ser que abans tinguessis la pell grassa i ara la tinguis mixta. És a dir, tens una zona T (front, nas i barbeta) més grassa que la zona de les galtes.

Per això volem explicar-te una rutina facial específica en què sobretot predomini una bona neteja i els principis actius adequats.

Però abans coneix la teva pell una mica més.

La pell grassa sol estar millor al matí, però a mesura que avança el dia, es torna més i més brillant.

Es crea un cercle viciós en aquest tipus de pell. L'excés de sèu crea una pell completament desequilibrada, on els bacteris troben un lloc perfecte per quedar-s'hi. A mesura que arriben, les imperfeccions es multipliquen, els punts blancs es manifesten i s'irrita la pell. Per això, les persones amb pell grassa també tendeixen a tenir taques.

Causes comuns de la pell grassa

Hormones

Els canvis hormonals poden estimular un excés de producció de sèu. Les hormones fluctuen durant la pubertat, abans del període, durant l'embaràs i la menopausa. L'estrès o les malalties poden causar un desequilibri hormonal que dóna com a resultat una pell grassa.

Alimentació

Consumir una quantitat excessiva d'àcids grassos trans, carbohidrats processats i sucres pot provocar acne. Seguir una dieta equilibrada amb aliments naturals no és només beneficiós per a la teva pell, també ho és per a la teva salut en general.

Clima

El clima càlid i humit pot estimular la producció de sèu, per la qual cosa la pell tendeix a ser més grassa als mesos d'estiu.

Genètica

Molta gent simplement neix amb tendència a produir més sèu. L'inconvenient de la pell grassa. L'avantatge, però, és que la teva pell és més gruixuda i té menys tendència a desenvolupar arrugues 😉.

Sobreneteja

Com més exfolies i elimines el sèu natural de la teva pell, més greix es produeix per intentar restablir un equilibri.

Cosmètics

Els maquillatges amb base grassa obstrueixen els porus, aporten un efecte brillant i poden causar acne. Els productes agressius poden fer malbé la pell, provocant una major producció de sèu.

Medicació

Alguns medicaments amb prescripció causen deshidratació de manera que la pell produeix més greix per compensar aquesta carència.

Com cuidar la pell grassa?

La neteja: la pedra angular

La neteja de la pell grassa és el primer pas per a una pell sana.

En el cas dels adolescents, tots sabem que es poden passar hores al bany… però no necessàriament per rentar-se la cara!

En edats complicades i primerenques en què els canvis hormonals proliferen i la cura de la pell no és la prioritat, cal educar els adolescents a l'hàbit de la higiene, per evitar futurs problemes d'autoestima derivats de l'empitjorament de l'acne.

Per què és tan important la neteja en una pell grassa? Perquè és el començament de tot el procés.

Les glàndules sebàcies són les encarregades de la producció de sèu i no serveix de res intentar tenir una pell sense imperfeccions o aplicar productes per tractar els punts negres si la pell no està neta. No funcionarà!

La pell grassa segrega un excés de sèu que bloqueja els porus. I es poden convertir en taques si proliferen els bacteris.

Només amb una acurada higiene diària es trencarà el cercle viciós.

Al matí i a la nit la pell s'embruta de forma natural, amb suor, sèu, pell morta, bacteris, maquillatge, protector solar, pols i partícules contaminants que s'adhereixen a la superfície.

La neteja dues vegades al dia és l'única manera d'eliminar totes aquestes impureses que s'hi acumulen. En cas contrari, la pell es sufoca, els porus es bloquegen i l'acne apareix.

Fins i tot al matí, una simple esbandida amb aigua no és suficient per eliminar les impureses que es dipositen a la pell durant la nit.

La rutina de neteja necessita eliminar tots els residus sense fer malbé ni irritar la pell.

La idea és mantenir la pel·lícula hidrolipídica que protegeix la pell i mantenir els nivells fisiològics de pH. Perquè un pH massa bàsic és l'hoste perfecte per als bacteris i l'acne.

Organic powder cleanser és la millor opció. Un netejador amb 99% d’actius naturals seleccionats per la seva alta eficàcia.

Gràcies al seu valor afegit de postbiòtics i prebiòtics equilibra la microbiota de la pell per controlar els bacteris que produeixen l'acne sense eliminar els bacteris saludables que contribueixen a una pell sana. Tot això sense ressecar, ni ser astringent per no crear efecte rebot.

Alhora que estimula el sistema immunitari de la pell perquè tingui més capacitat de resposta davant de les alteracions causades pels bacteris, es redueix la inflamació i la vermellor.

Pensa a més, que encara que l'exercici és bo per a la pell, la pell morta, les cèl·lules, els bacteris i la brutícia es poden acumular mentre practiques exercici originant “imperfeccions d'entrenament”.

Elimina el maquillatge abans de fer esport, i neteja el rostre després.

I sé curós amb la teva pell. Quan tenim la pell grassa, sentim la temptació de passar-li un bon exfoliant sabonós. Però no ho facis!

Hidratació: sempre si!

Un dels errors més grans és pensar que com que tenim la pell grassa no cal utilitzar cremes o hidratar. Però no hi ha error més garrafal!

La hidratació és un aspecte diferent de la grassa. De fet, són dos dels pilars bàsics per tenir l'ecosistema de la pell equilibrat i i tots dos han de tenir els nivells correctes d'aigua i de lípids respectivament.

Tot i això, la por a aportar grassa en excés porta moltes persones a no utilitzar crema hidratant.

El secret és aplicar el producte adequat.

Cal utilitzar productes que aportin a la pell l'aigua de què està desproveïda i ajudi que no es perdi la produïda per ella mateixa.

Cremes lleugeres de textures cremi-gel o gel lliures d'olis/lípids, és a dir, que no siguin grassos, amb textures fluides.

Fins i tot es poden utilitzar sèrums hidratants d'àcid hialurònic.

Els nostres dos productes recomanats perquè compleixen tots els requisits són:

Ultimate serum

  • Àcid hialurònic formulat amb tres pesos moleculars per aportar la hidratació més gran tant a nivell superficial com per estimular la pròpia síntesi d'aquest àcid de manera natural.
  • Niacinamida és l'entrenador personal per a una pell grassa ja que controla la inflamació, la vermellor i aporta activitat seborreguladora. A més d´evitar la hiperpigmentació que pot deixar les marques residuals de les imperfeccions.
  • AHA natural aquest renovador cel·lular promou la retirada de cèl·lules mortes que poden obstruir porus i fol·licles sense l'acció mecànica tan perjudicial a la pell grassa, ja que pot estendre la infecció a zones de pell sana amb el moviment dels exfoliants mecànics.

Absolute defense cream

  • Patch H20 aporta una hidratació excepcional sense aportar greix i de manera duradora i mantinguda.
  • Niacinamida que a més regala a aquest tipus de pells més cetrines una lluminositat superior.

Protector solar adecuat cada dia

Protegir-se del sol és una obligació per mantenir la salut de la pell en perfectes condicions sigui quin sigui el teu tipus de pell. Evita el fotoenvelliment, les cremades i en el cas de les pells grasses encara amb més importància, evitar possibles marques residuals (taques) com a conseqüència de la incidència del sol a les cicatrius de les imperfeccions.

Si a les pells grasses ja és habitual el “no utilitzo crema hidratant perquè la meva pell és grassa” una altra idea recurrent és “no m'aplico protector solar diàriament perquè engreixarà la meva pell”.

Les llegendes urbanes han fet un mal servei a la cura de la pell.

La solució parteix de trobar un protector solar que s'adapti a les necessitats de la nostra pell.

Utilitza protectors solars de gran espectre, lleugers de ràpida absorció, no grassos i específics per al rostre.

És vital que la pell estigui perfectament neta, ja que un rostre lliure de cèl·lules mortes serà clau per a l'oxigenació del teixit, el destaponament dels porus i la correcta penetració del protector solar al nostre cutis sense provocar una obstrucció que produeixi imperfeccions.

Si utilitzem protectors solars molt carregats de filtres físics poden tenir l'inconvenient de tapar els porus i donar lloc a barbs per obstrucció del canal pilosebaci.

Però avui dia hi ha protectors solars que són autèntiques virgueries quant a textures.

Factors amb filtre físic combinat amb altres oil free, de textura lleugera i no greixosa.

No hi ha cap excusa per no trobar la teva fórmula perfecta.

És cert que les pells greixoses envelleixen més tard?

A les pells grasses podem parlar d'un envelliment menys marcat. Això no vol dir que no noti el pas del temps, però les arrugues es fan menys patents, són més tardanes i menys marcades gràcies als lípids/greixos que de manera natural tenen aquest tipus de pells i que contribueixen a que estigui més elàstica.

Però tenen més tendència a la flaccidesa.

És la pell comuna i, de vegades, la més difícil de cuidar. Però amb aquestes recomanacions teniu la guia definitiva.

Presumeix de pell sana i bonica sense excepcions.

Dejar un comentario

Todos los comentarios son moderados antes de ser publicados