Exposoma, aquests són els 6 factors que envelleixen la teva pell

No és la teva edat, sinó el teu exposoma allò que determina el 75% de l'envelliment de la teva pell.

Així que, posa't en guàrdia perquè, encara que no hagis sentit parlar-ne és a tot arreu i la teva pell depèn d'ell.

El nostre codi genètic és una porció de pastís ínfim en comparació del que representa l'exposoma.

Però, què és l'exposoma?

És el conjunt de factors ambientals i d'exposició a què cada persona està sotmesa. Efectes externs (radiació UV, clima, pol·lució, etc.) i interns (estrès, ritme de vida, etc.)

Per tant, l'exposoma és el nostre company de vida del qual no ens podem separar i amb qui hem d'aprendre a conviure de la manera més amistosa possible.

L'exposoma és un concepte relativament recent, però que ens ha donat la clau per entendre com hem de prevenir la nostra pell de l'envelliment.

Per conèixer el teu exposoma, has de recórrer la teva història. On vas nèixer, on vius ara, quin és el teu estil de vida. Si ets més de platja o muntanya, si t'agrada dormir, si tens cotxe o t'agrada fer exercici…

La teva vida i la teva manera de viure-la.

El nostre exposoma és aquest núvol de nosaltres mateixos que portem i ens acompanya en tot moment des que naixem i té un impacte directe al nostre ADN.

6 factors principals que formen l'exposoma

SOL

És el factor més conegut i també el més nociu.

El sol emet diferents radiacions que van des dels raigs infrarojos fins als raigs ultraviolats, però no tots arriben de la mateixa manera ni ens afecten de la mateixa manera. La radiació UVA, malgrat no produir cremades solars, és a llarg termini responsable de l'envelliment cutani prematur de la pell.

Es produeix una elastosi (es trenca el teixit compost per col·lagen i fibres d'elastina a la capa més profunda de la pell, la dermis), a les zones del rostre, coll i escot i en aquelles que han estat objecte d'una major exposició solar. Aquestes zones presenten una pell engrossida, amb gran sequedat i profundes arrugues i flacciditat.

A més, ocasiona hiperpigmentacions.

Les persones que no utilitzen una bona fotoprotecció diària envelleixen un 25% més que les que sí que l'apliquen correctament.

CONTAMINACIÓ

Sabem que la contaminació és un dels factors que més influeixen en la salut, però ara també n'estan demostrats els efectes nocius sobre la nostra pell.

La contaminació ambiental envelleix la pell, de fet a més exposició a partícules petites, nivells de NO2 i ozó, apareixen més taques i arrugues.

TABAC

A més de promoure les arrugues, el tabac també altera les glàndules sebàcies, cosa que genera una pell engrossida, grisenca i amb molts quists de retenció.

Provoca un to irregular a la pell i manca de lluminositat, deteriora la formació de fibroblasts (cèl·lules encarregades de fabricar col·lagen), indueix a l'estrès oxidatiu i inhibeix la defensa natural antioxidant.

ALTES TEMPERATURES

Doncs sí, la calor també envelleix. I no només la cremada solar. La pell pateix un envelliment tèrmic.

Les altes temperatures alteren la vascularització i afavoreixen la formació d'aranyes vasculars i la inflamació de la pell. Fins i tot dany oxidatiu a l'ADN.

NUTRICIÓ

El sucre fa malbé la pell i l'envelleix per la famosa glicació (un procés que afecta proteïnes com el col·lagen i les destrossa).

O una dieta pobra en aliments antioxidants pot provocar al voltant del 25% de l'envelliment cutani.

ESTRÈS

La manca de son o l'estrès deterioren la funció barrera, disminueixen el sistema immune, augmenta l'estrès oxidatiu i fa malbé l'ADN.

Ja veieu que la llista d'adversaris és llarga i que ens envolten al nostre dia a dia de manera permanent.

Per això a Natana estem involucrats a protegir-te del deteriorament de la bellesa i la salut de la teva pell de manera constant.

Perquè la cosmètica també forma part de l'exposoma, encara que de manera positiva ja que s'usa voluntàriament per reduir i prevenir l'envelliment i de la seguretat de la seva formulació i el seu ús correcte en depenen els beneficis.

Com protegir la teva pell davant de l'exposoma

A Natana incorporem el nostre actiu propi Lees Concentrated per oferir als nostres productes de manera constant el paraigua més gran per a tots aquests efectes condicionants de la nostra pell: un caràcter ANTIOXIDANT i REFORÇ DE LA FUNCIÓ BARRERA.

De la mateixa manera que hem pres consciència que un tractament antitaques no té sentit si no va de la mà de la fotoprotecció, hem d'entendre que cap tractament well ageing té efectivitat sense incorporar antioxidants a la mateixa rutina.

Perquè si intento minimitzar el pas del temps sense protegir la pell deixant-la al descobert de totes aquestes agressions és un contrasentit insostenible.

Dejar un comentario

Todos los comentarios son moderados antes de ser publicados