Com millorar l'aspecte dels teus porus?

La veritat és que hi ha certa obsessió per la mida dels porus, potser per la cultura del selfie i l'abús de filtres a les xarxes socials.

Per això, quan llegeixis en aquest blog que és impossible tancar els porus oberts de la pell pot ser que un petit calfred et recorri la pell. Sona exagerat i fins i tot una mica banal, però quan fa anys que bregant la teva particular batalla contra els porus oberts i els conseqüents punts negres, saber que no es poden tancar desil·lusiona una mica.

Però que no s'estengui el pànic, perquè encara que realment no sigui possible tancar el porus o disminuir visiblement la seva mida, és possible tenir una pell bonica amb porus aparentment menys visibles.

Quin paper juguen els porus?

Quan escrius a Google “com acabar amb els porus oberts” una infinitat de resultats assalten la pantalla. Però a risc de desmoralitzar-te, hem de deixar clar que no te'n pots alliberar.

Sentim treure't de l'engany, però hi ha raons fisiològiques que ho expliquen tot perquè no deixen de ser fol·licles pilosos normals, naturals i totalment necessaris.

Els porus són els responsables que la pell transpiri i que el seu que produeixen les glàndules sebàcies arribi fins a l'epidermis, la capa més externa de la pell, actuant com una crema hidratant natural per preservar l'elasticitat de la pell.

Factors que influeixen en l’aspecte dels porus

No hi ha cap factor que determini l'aspecte dels porus:

  • La mida del porus és diferent en cada tipus de pell i en cada persona. La genètica determina la mida del porus des del naixement, però se sap que des dels 15 fins als 40 va augmentant l'obertura del porus i després s'estabilitza.
  • Hi ha zones del rostre on els porus estan més dilatats perquè les glàndules sebàcies d'aquestes zones han de segregar més greix, l'anomenem zona T (davant, nas i barbeta).
  • Els porus es veuen més grans en pells greixoses i a les zones on els fol·licles són més gruixuts com la barbeta.
  • Els homes tenen tendència a tenir el porus més gran, ja que la seva capacitat hormonal provoca una producció de greix extra.
  • Les hormones també influeixen en la mida dels porus. Durant l'ovulació i els canvis hormonals, els nivells de progesterona augmenten la producció sebàcia i la hipersecreció, ajudant a dilatar els porus.
  • L'envelliment també provoca una pèrdua d'elasticitat al voltant del porus que fa que es facin més visibles.
  • El dany solar, la pol·lució, el tabaquisme o factors hormonals poden augmentar la mida.

Rutina per mantenir els porus sota control

Amb tota aquesta explicació no volem dir que calgui conformar-se amb la mida del porus que tingui la nostra pell ja que hi ha una alternativa perquè el porus òpticament sembli més petit: una bona rutina per mantenir els porus sota control.

NETEJA EXHAUSTIVA

Així ho repetim amb afany perquè lliurar-se a una bona neteja diària matí i nit és imprescindible.

La suor i la brutícia incrustada (tant de contaminació com de cèl·lules mortes) fan que els porus empitjorin el seu aspecte. Fins i tot així podem minimitzar els empipadors punts negres. Aquests no són més que els porus obstruït pel greix o per les cèl·lules. Els barbs amb cap blanc són així perquè les impureses estan cobertes per una capa de pell, no obstant això, els negres estan exposats a l'aire i s'enfosqueixen amb l'oxidació.

A més, per prevenir que tornin a sortir hem de mantenir els nivells de greix i aigua equilibrats, de manera que el producte de neteja a utilitzar no ha de sensibilitzar la pell, ni ser una fórmula massa densa que pugui saturar els porus congestionant més encara la pell, ni massa astringent/secant perquè descompensarà aquest equilibri.

Organic Powder Cleanser és la nostra elecció perquè compleix tots aquests requisits amb una fórmula 99% natural. Neteja en profunditat amb total tolerància, controla l'excés de greix i manté els bacteris que participen en la formació d'acne a ratlla sense eliminar els bacteris saludables que contribueixen a la salut de la nostra pell.

EXFOLIACIÓ

Si la neteja està acompanyada d'una exfoliació que afavoreixi la renovació, treballarem en sinergia per aconseguir un porus més net. Reduirem l'aparença i aconseguirem una superfície més suau i homogènia.

ACTIUS SEBORREGULADORS

Aquests poden ser niacinamida, retinoides, àcid dioic o zinc.

A Natana facilitem aquests dos passos en un sol producte amb Ultimate Serum.

Aquest concentrat incorpora l'actiu Lime Pearl, una font natural d'AHAs extreta del caviar australià especialment dissenyada per estimular la renovació de la pell amb un mecanisme d'acció innovador.

Una exfoliació tolerada per tota mena de pells per aplicar de manera diària i aconseguir una millora instantània de l'aspecte de la nostra pell i dels nostres porus.

I en la mateixa formulació d'aquest sèrum, de la mà treballa la niacinamida, el nostre actiu seborregulador encarregat de controlar la producció de les glàndules sebàcies, aportar un caràcter antioxidant i millorar la textura de la pell i l'aspecte dels porus.

FOTOPROTECTOR A DIARI

Una mica més que puguem fer per mantenir el porus net i menys visible?

Utilitzeu fotoprotector!!!!!

El dany solar també influeix ja que l'elastosi que provoca fa que la pell perdi fermesa i subjecció i amb això la dilatació dels porus.

I per a tots aquells que creguin que el protector solar tapa els porus, és una creença errònia. Avui dia hi ha protectors de totes les textures i molts són oil-free i no comedogènics.

D'altra banda, el sol no ajuda la pell però tampoc els porus en cap altre aspecte.

El sol provoca que la pell s'assequi: quan això passa les glàndules sebàcies comencen a produir més greix per contrarestar i ja hem vist que l'excés de sèu és una de les causes a l'hora de dilatar els porus.

A les persones que per genètica o factors hormonals tenen més predisposició a tenir els porus més visibles, sempre els costarà més mantenir-los a ratlla, però fent un tractament adequat i amb una bona rutina a casa poden obtenir grans resultats.

Però escollint els productes adequats com els que us acabem d'explicar la transformació està assegurada de manera fàcil i senzilla sense grans inversions en mil productes ni en temps.

Tu decideixes com vols veure la teva pell.

Dejar un comentario

Todos los comentarios son moderados antes de ser publicados