Com cuidar la teva pell als 30 anys

Les coses són així: si vols tenir una pell perfecta en el futur, has de tenir-ne cura en el present.

Als teus 25 ets molt jove i potser estàs passant per una de les teves millors etapes, però és just aquí quan t'has de començar a preocupar per la teva pell.

I no només ho diem nosaltres, sinó també la biologia. Està demostrat que a aquesta edat la producció de proteïnes naturals de la teva pell com l'elastina i el col·lagen comencen a disminuir considerablement. I encara que en aquest moment no ens creï impacte en veure'ns al mirall, si fa que arribem als 40 amb un 30% menys de col·lagen sí o sí.

La pell comença a aprimar-se, a perdre densitat, i conseqüentment, arrugues. Així que per millor complexió que creguis tenir no ets immune al pas del temps i al propi funcionament de la pell de manera fisiològica.

Si, a més, sumem totes les agressions externes a què et sotmès diàriament: sol, contaminació, radicals lliures, glicació (els sucres estan a l'ordre del dia!) …, mai no és massa aviat per començar.

Aquests són els imprescindibles que haurien de formar part de la teva rutina a partir d'ara

Coco Chanel deia: “la naturalesa et dóna la cara que tens als 20, però als 50 depèn de tu”.

No cal avançar tant en el temps per adonar-nos que realment obtenim el benestar que mereixem d'acord amb les rutines que decidim portar, fins i tot als 30 anys.

Hi ha una infinitat de recomanacions que hauràs sentit parlar i que tot i així, has acabat oblidant sense fer cas.

Però la realitat és evident i has d'acceptar que aquests consells que et donem a continuació són gairebé obligatoris i haurien de convertir-se en part d'un estil nou i de millor.

La neteja és vital com el respirar

Podem garantir-te que has escoltat més d'una vegada que mai t'has d'anar a dormir amb maquillatge o sense netejar-te el rostre tot i no aplicar cap cosmètic de color.

Sí, és el sant grial. I a partir dels 25 t'ho hauries de prendre molt de debò.

Enrere van quedar les nits de saltar-te aquest pas fonamental.

  • Oblida't de les tovalloletes desmaquillants

Potser has gaudit de la comoditat de desmaquillar-te amb una tovalloleta facial (un dels productes més demandats a aquesta edat), però la teva pell no és tan resistent als 30.

Les tovalloletes són massa abrasives per a la pell. Poden contenir alcohol per eliminar el maquillatge ràpidament, cosa que pot alterar la funció barrera natural de la pell provocant sensibilitat i deshidratació.

A més, si tens algun granet el que fas és estendre'l a altres parts de la cara sanes.

  • Evita productes astringents

Des de l'adolescència som més propensos a tenir acne juvenil i moltes vegades ens porta a netejar-nos de forma errònia la pell utilitzant productes massa agressius, assecants, creient que així aconseguim regular l'excés de greix.

Però així no controlem els bacteris que formen l'acne, sinó que creem un desequilibri que crea un efecte rebot que encara genera més activitat de les glàndules sebàcies.

  • No comparteixis la teva tovallola amb ningú

És fonamental utilitzar una tovallola només per a la cara. No serveix de res acabar el ritual de neteja amb una tovallola amb restes de la brutícia després d'haver-te rentat les mans.

Aquesta tovallola només l'has d'utilitzar i renovar de manera freqüent.

No temis els exfoliants

Exfoliar la teva pell regularment promou la producció de col·lagen, retira les cèl·lules mortes perquè res bloquegi la penetració dels actius que utilitzaràs posteriorment, deixa la teva pell més homogènia i suau i aporta lluminositat.

Tanmateix, és tan important exfoliar com no fer-ho en excés o amb productes no adequats al teu tipus de pell.

No renuncïis mai al contorn d'ulls

És habitual que es tingui la temptació d'obviar-ne l'ús, però entre els 20 i els 30 és gairebé el primer cosmètic que cal utilitzar.

És fonamental tractar aquesta part del rostre des de l'inici ja que aquesta zona té unes peculiaritats que exigeixen una cura específica: la pell és més fina i reflecteix abans l'envelliment cutani, pràcticament no té glàndules sebàcies i, malgrat estar en constant moviment, és menys flexible per contenir menys col·lagen i elastina.

Així que no et limitis a un contorn d'ulls per tractar bosses i ulleres, sinó que et recomanem combinar antioxidants que millorin la microcirculació amb pèptids.

La dècada dels antioxidants

Si vols combatre els signes de l'edat i les arrugues abans que arribin, has d'iniciar-te als antioxidants per la seva capacitat per contrarestar l'acció dels radicals lliures que es generen com a conseqüència de l'exposició a la radiació solar, a la contaminació ambiental, al tabac, a dietes poc saludables…

Els radicals lliures són els grans desconeguts que de sobte es converteixen en el problema núm. 1 de la pell en arribar als 30.

Aquests ataquen la membrana cel·lular i estan íntimament lligats a l'envelliment prematur, pèrdua de lluminositat, aparició de primeres taques, deshidratació, …

Incorpora'ls al matí, per protegir la pell durant tota la jornada.

Els sèrums exerceixen l'acció de prevenir

Quan ets als 20 ja has passat (en gran mesura) aquests anys hormonals de l'adolescència propensos a granits, les arrugues encara no s'han establert i les taques són escasses. La teva pell té l'habilitat de recuperar-se d'una nit fins a les tantes amb només una mica d'aigua freda.

Als 30 la cosa canvia. Aquesta és la dècada perfecta per començar a posar les bases d'una bona pell.

Els sèrums són concentrats que tenen la capacitat d'arribar a capes més internes de la pell. Són els responsables de la prevenció de l'envelliment de la pell.

Continues pensant que ets molt jove?

No heu d'aplicar necessàriament un sèrum antiedat. Els sèrums poden aportar llum, regeneració, protecció…

Hidrata la teva pell de manera més conscient

La crema hidratant ha de facilitar la retenció d'aigua sense cloure el porus ni aportar excés de greix.

No n'és l'exemple més glamurós, però potser sí el que et faci veure d'una manera més visual allò que aconsegueixes amb una pell correctament hidratada.

Si agafes un paper, un foli, i ho arrugues, quan el tornes a estendre el paper queda totalment arrugat, amb tots els plecs marcats.

En canvi, si fas el mateix exercici amb una baieta humida veuràs que després d'escórrer-la o arrugar-la, en estendre-la de nou queda com estava en un inici, sense mitja arruga marcada.

Doncs bé, és tan fàcil com això: el paper sec és una pell seca, la baieta humida és una pell hidratada.

Simplement la hidratació, que moltes vegades passa desapercebuda a les nostres preocupacions perquè només ens centrem en arruguetes, taques…, és fonamental perquè la pell estigui elàstica, flexible i sense arrugues.

La hidratació és la base antienvelliment.

I encara que tinguis la pell mixta o grasa, la hidratació s'ha de mantenir de la mateixa manera perquè en són aspectes diferents. Un aspecte són lípids i l'altre aigua. I mantenir una pell deshidratada provoca que les glàndules sebàcies produeixin encara més greix per compensar la manca de sèu.

Mai surtis de casa sense fotoprotector solar

Els raigs UVA són la causa número 1 de l'envelliment prematur de la pell.

La clau d'un cutis saludable és fer-ne el teu bàsic de bellesa.

No servirà de res cuidar i mimar la teva pell amb una rutina completa si després deixes la teva pell completament vulnerable a les agressions que més la perjudiquen.

Amb els anys la pell canvia i necessita hàbits, actius i tractaments a mida.

Transformar la teva rutina beauty és la clau per mantenir la pell perfecta durant molt més temps. Així que pren nota de tots aquests consells per ser la teva millor dermoconsellera.

Dejar un comentario

Todos los comentarios son moderados antes de ser publicados