Per què el sol no és un bon aliat de l’acne?

Prendre el sol amb moderació és bo per al cos i per a la ment. És una font essencial per a molts processos vitals del nostre cos, fins i tot per al nostre estat d'ànim.

Fins i tot les pells amb algun tipus de patologia com l'acne associen el sol amb beneficis en l'aspecte i la intensitat de les imperfeccions de la pell.

Però no és cap panacea ja que només és un efecte temporal que emmascara el problema i habitualment les lesions tornen a empitjorar un cop passat l'estiu generant un efecte rebot del sol.

El sol exerceix una funció immunosupressora, antiinflamatòria i bactericida sobre els bacteris que contribueixen negativament al desenvolupament de l'acne, i en certa manera produeix una deshidratació local que pot ajudar a la regulació del greix cutani.

No obstant això, aquesta millora, augmentada pel poder que té el bronzejat, ja que dissimula i millora l'aspecte de les imperfeccions, no és real.

Per què diem que el sol no és un antiacne recomanable?

  • El sol provoca la deshidratació de la pell i fins i tot la pell grassa necessita hidratació. Quan l'exposició al sol asseca la pell, les glàndules sebàcies (que produeixen el greix, aportant a la pell els olis que necessita) es lliuren a una producció excessiva per compensar les mancances d'hidratació i aquest excés de greix produït, és un brou de cultiu per a la formació d'imperfeccions.
  • Un altre resultat de la dessecació de la pell és que es queratinitza o cornifica. És a dir, s'endureixen les cèl·lules de la superfície dèrmica. Això interfereix en el procés natural, pel qual es desprenen les cèl·lules mortes de la pell, i impedeix que es pugui eliminar el greix a través dels porus. El resultat és la formació de barbs.
  • La producció de suor augmenta en l'exposició al sol, igual que la velocitat a què es degrada la superfície de la pell. Això crea un entorn on pot prosperar i propagar el bacteri que està associat a l'acne.
  • L'exposició excessiva al sol o una protecció solar inadequada són factors que també poden causar problemes de pigmentació. Les persones que presenten imperfeccions per l'acne o bé cicatrius de l'acne són més propenses a la hiperpigmentació marcant encara més les marques tan temudes del granet.

Què fer perquè al setembre no torni el teu pitjor malson?

Si vols mantenir tots els beneficis de l'estiu a la teva pell sense sorpreses d'última hora just quan tornes a la teva quotidianitat després d'un estiu intens, no oblidis els teus dos productes essencials:

ULTIMATE SERUM + ABSOLUT DEFENSE CREAM

Aquests dos aliats aconseguiran:

  • Una rutina d'hidratació excepcional, amb un caràcter acumulatiu perquè es reforci fins i tot davant aquelles situacions que suposin una agressió més gran. Amb una textura fluida de ràpida absorció, sense cap aportació de greix. Ideal per a l'època de més calor quan tots els productes compleixen els requisits de confort perquè saturen la pell.
  • Potenciar la renovació cel·lular per evitar l'engrossiment de pell causat per la descamació que produeix la deshidratació, evitant així els odiats barbs i imperfeccions.
  • Regalar a la pell tots els beneficis de la Niacinamida, un actiu poderós i multifunció que permetrà mantenir a ratlla qualsevol problema de seboregulació i inflamació causants de l'acne, alhora que mantindrà el to homogeni, evitant les hiperpigmentacions.
  • Una protecció antioxidant per reduir l'estrès oxidatiu generat per la radiació solar.

Una manera fàcil, gustosa i infal·lible per lluir la teva millor pell malgrat l'acne i sense falses expectatives a la tornada de l'estiu.

Dejar un comentario

Todos los comentarios son moderados antes de ser publicados